Туристически маршрут: Село Братушково – Православен храм “Свети пророк Илия”

Обща информация

За начална точка на маршрута село Братушково – Православен храм “Свети пророк Илия” приемаме чешмата, намираща се на главната улица в село Братушково (чешмата е от другата страна на реката). Построена е преди няколко години и според местните хора водата, течаща от нея, е лековита (помага на хора с болки в бъбреците), но наличието на спирателен кран ни кара да вярваме, че в момента е свързана с водопроводната мрежа.

Продължаваме по главната улица и минаваме покрай сградата на Кметството и автобусната спирка. Следваме коритото на реката и достигаме до метален мост.

Църква БратушковоТук пътят се разклонява на две. Отклонението вдясно (направо) води към местността “Манастирище”, където се намират т.нар. “Светени води”. Пресичаме моста и след него продължаваме вляво по черен път, изкачвайки се по хълма. Минаваме покрай селските гробища. Като свърши изкачването правим остър завой вляво и след около 200м в далечината се вижда православния храм “Свети пророк Илия” в Братушково.

Оттук се открива красива гледка към селото и язовира, а в далечината се вижда и град Сливница. Полянката около църквата е чудесно място за пикник сред чистата природа на Братушково.

Дължина на маршрута: 1,5 км в едната посока.

Снимки

Местоположение и GPS данни

Можете да изтеглите актуална GPS следа (track) на маршрута.

Total distance: 1547 m
Max elevation: 733 m
Min elevation: 662 m
Total climbing: 9 m
Total descent: -76 m

, , , , ,

Едно мнение за “Туристически маршрут: Село Братушково – Православен храм “Свети пророк Илия”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.