Язовир Братушково

Обща информация

Язовир БратушковоЯзовир Братушково предлага отлични условия за риболов и екотуризъм, тъй като е близо до столицата. Със своите 150 декара водна площ този водоем е чудесно място за всички рибари и хора, решили да прекарат спокойни часове сред природата. Водата идва от чист водосборен басейн, а рибата има превъзходни вкусови качества. Във водоема има бял амур, шаран, толстолоб, каракуда.

За момента нощуването в района на язовира не е разрешено, тъй като още няма условия за къмпингиране. Забранено е ползването на джетове!

Язовирът е отворен за спортен риболов всеки ден.

Местоположение и GPS данни

Намира се само на 7км югозападно от град Сливница. Ако пътувате от София трябва да минете през град Сливница, село Алдомировци и в началото на село Братушково завивате по черния път отляво и достигате до язовира.

Язовир Братушково – GPS координати (виж карта): 42.826631,22.987247

Центриране
Трафик
Колоездене
Транспорт
Google MapsИзтегли упътвания
, , , , , , ,

2 мнения за “Язовир Братушково

 1. Здравейте!
  Интересува ме статутът на яз. „Братушково“ към момента. Язовирът свободен ли е за риболов или е платен. Знам, че в момента има забрана за риболов, но ако е платен, следва риболовът да е разрешен. Всяка друга информация, като зарибяване и други ще ми е от полза.
  Ще се радвам да ми отговорите!
  С поздрав!

 2. Здравейте Петър, към момента не можем да дадем повече подробности за язовира.

  Можете да опитате да се свържете с Община Сливница на посочения телефон (централа) в сайта им http://www.slivnitsa.bg и да получите възможно най-актуалната информация (вкл. телефон на наемателя, ако има такъв).

  Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *